15-годишното момче, което снощи пострада от паднала мазилка на саниращ се блок в Шумен, тази нощ е претърпяло операция, съобщи съобщи NOVA. Тийнейджърът беше приет в болница с фрактура на черепа. След операцията няма опасност за живота му.

Парчето мазилка падна от 14-етажен блок на бул. „Велики Преслав” в Шумен. Кооперацията е на 14 етажа, а ремонтните дейности текат от 2 месеца. На някои места мрежата се е отворила. Според работещите на обекта обаче причината е вятърът.

Валентин Кожухаров, който е един от отговорниците на обекта, обясни, че това е отпадъчен материал

Парче от саниращ се блок падна върху дете (СНИМКИ)

"Причината все още не е ясна за мен", каза още той и допълни: "Нашата вина е дотолкова, че сме допуснали строителен материал, който може да се нарече боклук, да е все още по етажите и по скелето". Той бе категоричен, че това не е строителен, а отпадъчен материал

Петър Илиев, който също е отговорник на обекта, каза, че ще съдействат на детето и на родителите. Той добави, че ще се сложат допълнителни мрежи на обекта. По думите му досега такива инциденти в практиката си строителите не са имали.

Според Петър Илиев е възможно вятърът да е "отворил" мрежата около блока и през такова място да е паднало парчето мазилка.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.