Окончателно: В Търговище ще има балотаж между ГЕРБ и ДПС, разликата между двамата кандидати е 101 гласа
Окончателно: В Търговище ще има балотаж между ГЕРБ и ДПС, разликата между двамата кандидати е 101 гласа / Борислав Курдов

Окончателните данни на общинската избирателна комисия в Търговище потвърдиха, че в неделя, 1 ноември, ще се проведе балотаж за избор на кмет на общината. На него ще се явят кандидатът на ГЕРБ д-р Дарин Димитров, който е получил 9420 гласа и кандидатът на ДПС Емине Якубова, която е получила 9319 гласа. Разликата между двамата е 101 гласа, съобщи председателят на ОИК Христалина Халачева.
Станаха ясни и квотите, които печелят партиите и коалициите в Общинския съвет в Търговище, който се състои от общо 33 мандата. В него ДПС ще имат 12 представители, ГЕРБ - 10; БСП - 6; местна коалиция „Обединени за Търговище" - 3 и АБВ - 2.
В Попово също ще се проведе балотаж. На него ще се яви Людмил Веселинов издигнат от местна коалиция „Заедно" и подкрепен от АБВ, който е получил 5692 гласа. Негов опонент ще бъде кандидатът на ГЕРБ Стефан Иванов, който е получил 3222 гласа. В 29-местния Общински съвет на Попово по 7 представители ще имат МК „Заедно" и ГЕРБ, петима от ДПС, трима от БСП, двама от Местна коалиция Европейско развитие за Попово и 1 от РЗС. Четири мандата ще има АБВ.