Окончателно: Разградските полицаи – виновни за паспорта на Куйович
Окончателно: Разградските полицаи – виновни за паспорта на Куйович / netinfo

Върховният касационен съд потвърди условните присъди на тримата бивши разградски полицаи, обвинени в издаване на фалшив паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Тримата са коментирали дали да търсят правата си в международен съд, но не са взели подобно решение, надяваха се на висшия съдебен орган в България – обясни Стоян Димитров - адвокатът на един от подсъдимите.

Все още не съм мислил дали да обжалвам присъдата на Върховен касационен съд – каза за “Дарик” един от подсъдимите – бившият зам.-шеф на ОД ”Полиция” Тодор Димов. След решението на Военно апелативен съд в София Димов напусна полицията, останалите двама осъдени – бившият началник на сектор “Документи за самоличност” Емилиян Иванов и служителя в същата институция Продан Георгиев се пенсионираха след първата присъда – на Варненския военен съд. Иванов регистрира фирма за консултации за издаване на заявления за документи за самоличност и покани за посещения на чужденци в България, останалите не са започнали друга работа.

С днешна дата Върховен касационен съд потвърди решенията на останалите инстанции – 18 месеца за Димов, 12 – за Иванов и 6 – за Георгиев, и за тримата с по 3 години срок на отлагане. Санкцията е заради издаване на фалшив паспорт на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович през лятото на 2007 г.