Одобриха ликвидацията на две общински фирми и концесионера на минерален извор в Търговище
Одобриха ликвидацията на две общински фирми и концесионера на минерален извор в Търговище / netinfo
На днешното заседание на Общински съвет – Търговище бе отложено разглеждането на предложението за прекратяване и ликвидация на общинското търговско дружество “Охрана, паркинги и терени” ЕООД. Одобрено бе, направеното от вносителя предложение срока за вземане на решение да бъде до 30 юни. При другите две общински фирми - “Търговище Инвест” ЕООД и “Агро-2000 Търговище” ЕООД предложението за откриване на производство за ликвидация бе одобрено днес – 12 месеца е срокът на ликвидация в първия случай, 6 – във втория. Идеята на общинската администрация е “Търговище Инвест” да се преструктурира, преминавайки към социалния патронаж, стана ясно още на заседанието.

Приети бяха и правила за определяне възнагражденията на ръководните органи в едноличните търговски дружества със 100% общинска собственост.

Съветниците потвърдиха и решението за определяне на “Хлебопроизводство и сладкарство”ООД - Търговище за концесионер на минералния извор до завод ТЕРЕМ. Според пояснението на зам.-кмета Стоян Станчев обявените от дружеството параметри са дори по-добри от зададените. Предмет на концесията е бутилиране на минерална вода чрез водопреносна мрежа от обекта до мястото, където ще се извършва бутилирането. Максимално допустимият дебит за извършване на дейността е 5 литра в секунда. Максималният срок на концесията е 25 години. Размерът на минималното годишно концесионно плащане е 35000лв. Според офертата на “Хлебопроизводство и сладкарство”ООД реализираните инвестиции за срока на концесията ще са в размер на 25млн. 257хил. 810лв. –те ще са нужни за изграждането на фабриката, в която ще се бутилира водата. Откритите работни места трябва да са 101.