Общо 14 години затвор за Тодор Георгиев и Васви Васви
Общо 14 години затвор за Тодор Георгиев и Васви Васви / DarikNews Валери Великов

Присъди от по 7 години затвор, при първоначален строг режим, наложи Шуменския окръжен съд на 27-годишния Тодор Георгиев от Шумен и 26-годишния Васви Васви от Нови пазар. Те бяха признати за виновни в това, че със сила и заплахи са принудили Даниела Станева от с. Красен дол да се съвокуплява с тях, както и в това, че противозаконно са я лишили от свобода. Първоначалните обвинения срещу двамата бяха за отвличане с цел предоставяне за развратни действия, изнасилване и противозаконно задържане.

 

Тодор Георгиев и Васви Васви трябва да заплатят на Даниела и обезщетение от общо 9 хиляди лева, както и разноските по делото от по 614 лева. Съдът не уважи иска на пострадалото момиче от 300 000 лв.

 

Престъплението е извършено през месец юли 2007 година. Двамата мъже са държали Даниела 21 дни в апартамент в центъра на Нови пазар, където многократно са я изнасилвали, били са я с кабел. Когато мъжете заминали за Варна, Даниела скочила от четвъртия етаж на блока, в който са я държали.

 

Тя бе настанена в Детска хирургия на шуменската болница със счупен таз, счупена дясна ръка и наранявания на черния и белия дроб.

 

 

Присъдите могат да бъдат обжалвани в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.