Общинските дружества в Търговище отчетоха печалби
Общинските дружества в Търговище отчетоха печалби / DarikNews.bg, архив

Печалба от близо 82 000 лева отчетоха общинските дружества в Търговище за второто тримесечие на 2016 година.
От общинската администрация в града съобщиха, че най-голяма печалба отчитат от фирмата, ангажирана с почистването на града и поддържането на пътищата през зимата - 39 000 лева. Прирастът обаче е по-малък, сравнен с миналогодишния за същия период.
Фирмата, която отдава терени на Кооперативния пазар и организира Пролетния панаир в Търговище е с 30 000 лева печалба, колкото е била тя и през 2015 г.
Проектантската общинска фирма има повишаване на печалбата с 2000 лева и към второто тримесечие на тази година приключва с плюс от 12 000 лева.
Фирмата, която издава общинския вестник, за първи път от доста дълго време отчита печалба. Според общинската администрация, до печалбата се е стигнало след прилагане на оздравителни перки, финансова дисциплина и засилен контрол. Припомняме, че Общинският съвет в Търговище гласува и временна финансова помощ на фирмата, която трябваше да бъде ползвана за преодоляване на най-неотложните проблеми на дружеството.
Отчетите на общинските фирми са в резултат на това, че ръководството на Община Търговище въведе допълнителни мерки за осъществяване на контрол във фирмите си, регулярни срещи с управителите им и срочна отчетност на дейността им.