Община Шумен с близо 70 000 лв. преразход за спорт
Община Шумен с близо 70 000 лв. преразход за спорт / Дарик-Шумен

Средствата отпуснати от общинския бюджет за спортни дейности към момента са в преразход с 69 610 лв. Това съобщи зам.-кметът по образование и култура на Шумен Живка Тонева по време на заседание на спортната комисия днес. Първоначално в бюджета за спорт  е предвидена сумата от 180 000 лв., а към днешната дата вече са отпуснати 249 610 лв. От къде ще се компенсира сумата, която е в преразход ще стане ясно по време на актуализацията на бюджета следващия месец.

Членовете на комисията одобриха и отпускането на други 3 400 лв., за обезпечаване участието на шуменските фехтовачи в предстоящи четири състезания. Искането на ФК „Рапид" - Дивдядово за 2 000 лв., бе отложено за разглеждане, за времето когато се оформя бюджетът за 2010 г.

По време на заседанието беше одобрена и „Стратегия за развитие на туризма 2009 - 2013" - Шумен. Председателят на комисията Цоньо Василев отправи забележка към описаното състояние на спортните бази в града. В стратегията е записано, че те са в задоволително състояние. „Това не е така  и стадионите и спортните ни зали са в окаяно положение", коментира Василев.