/ МРРБ

Енергийната ефективност на още три жилищни сгради ще бъдат подобрена с европейски средства, съобщиха от Община Попово.

Спечелени проекти за над 114 милиона лева в Шуменско, разплатени са 45,7 милиона

Това ще се реализира по проект „Подобряване на енергийната ефективност на 3 жилищни сгради в град Попово”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“.

На нея присъстваха екипът на проекта, представители на сдруженията на собствениците на жилищните сгради - бенефициенти и на Общинска администрация-Попово. н Инж. Милена Божанова - зам.-кмет на Община Попово и ръководител на проекта, представи на присъстващите накратко основните цели и дейности при реализирането му по време на пресконференция днес. 

Община Попово
Община Попово

Обект на интервенция са жилищните сгради с адрес:жк „Младост“ бл. №4 и бл. №111 и ул. „Дряновска“ №34. С обновяването им ще се подобри енергийната ефективност, което от своя страна ще намали потреблението на енергия и отделянето на парникови газове и ще допринесе за повишаване на качеството на живот. Дейностите за енергийно обновяване ще удължат живота на сградите и ще намалят разходите за поддръжка.
 
Нови десет блока ще бъдат санирани безплатно в Шумен (СНИМКИ)

Общата стойност на дейностите по проекта е 1 191 664,44 лв. с ДДС, от които 993 700 лв. са безвъзмездна финансова помощ, като съфинансирането от Община Попово е в размер на 197 964,44 лв. Срокът за изпълнението им е 20 месеца, считано от датата на подписване на договора -14 март 2019 г.

Реализацията на проект „Подобряване на енергийната ефективност на 3 жилищни сгради в град Попово” ще окаже пряко влияние върху над 66 домакинства, живущи в обектите на интервенция.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.