Областният управител ще свика среща за изграждането на ВЕЦ Тича
Областният управител ще свика среща за изграждането на ВЕЦ Тича / netinfo
Противоречиви са информациите, които стигат до областния управител на Шумен Тодор Тодоров по отношение на строежа на ВЕЦ „Тича”, това съобщи по-рано днес самият Тодоров. Той допълни, че няма достъп до договора, сключен между Министерството на околната среда и водите и софийската фирма „Касиопея 7”, която е получила разрешителното за строеж на ВЕЦ-а. Тодоров съобщи, че е запознат с това, че от екоминистерството са издали разрешително на фирмата за ползване на определен обем вода от яз.Тича.

Областният управител на Шумен допълни, че в най-скоро време ще се запознае с подробностите около бъдещото изграждане на ВЕЦ-а, след което ще организира среща с кметовете на общините Шумен, В. Преслав и Върбица, както и предстаители на ВиК и Басейнова дирекция. Вероятно тя ще се проведе следващата седмица, заяви Тодоров.

Припомням, че преди дни градоначалниците на трите общини изразиха безпокойство от това, че водата, която ще ползва бъдещия ВЕЦ ще намали драстично обема на язовира и това може да доведе до воден режим.