Областният  управител насрочи първите заседания на новите общински съвети в областта
Областният управител насрочи първите заседания на новите общински съвети в областта / Дарик-Шумен, архив

Със заповед на областният управител Димитър Александров се свикват първите заседания на новоизбраните общински съвети в общините от област Шумен. Това съобщиха от областна администрация.

Първото заседание на новоизбрания общински съвет в Шумен е насрочено за 8 ноември от 10 часа. Утре /2 ноември/ ще се проведат заседанията на новите общински съвети в Каолиново и Никола Козлево. За 3 ноември са насрочени заседанията на местните парламенти в Хитрино и Венец, а за 4-ти ноември във Велики Преслав, Смядово и Върбица. Новоизбраните общински съвети на Каспичан и Нови пазар ще заседават на 7 ноември.

Първата сесия на местния парламент се открива и ръководи от най-възрастния общински съветник. На първото заседание, в присъствието на граждани, на областния управител или на негов представител и на председателя или член на общинската избирателна комисия, новоизбраните общински съветници и кметове полагат клетва.

Посоченият в заповедта на областния управител дневен ред на първите заседания е следния:

    1. -  Полагане на клетва по чл. 32, ал. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация / ЗМСМА/ от новоизбраните  общински съветници, кмета на  общината и кметовете на кметства  и подписване на клетвен лист  от всеки от тях.

   2.- Избор на Председател на общинския  съвет по реда на чл.24, ал.1 от ЗМСМА.