Няма опасност от преливане на язовири и реки
Няма опасност от преливане на язовири и реки / netinfo

На територията на община Шумен няма опасност от преливане на язовири, реките са с леко повишено ниво, но при тази интензивност на валежите не се очакват разливи. Това съобщи Красимир Косев, който заедно с оперативна група на Щаба за борба с бедствията обходи най-проблемните съоръжения и участъци. Проверки са направени на язовирите Лозево и Белокопитово, както и по поречията на реките Стражка и Мадарска. Водните нива на общинските язовири са под постоянно наблюдение от кметовете на населените места и наемателите. В басейните се поддържат разпоредените нива.

През последните 20 часа падналите валежи са около 22-23 л. кв. м, съобщи Лили Велева от Хидрометеорологичната станция в Шумен. Не се очаква усложняване на обстановката.
През нощта ще остане облачно и дъждовно, а утре валежите бързо ще отслабнат и ще спрат. По-късно следобед и във вечерните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи.

В периода събота-понеделник се очаква повече слънце като ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици. Температурите ще се повишат с 3-5 градуса.