Новият областен управител на Шумен встъпи в длъжност
Новият областен управител на Шумен встъпи в длъжност / Областна администрация-Шумен

Новият областен управител на Шумен Венцислав Венков встъпи в длъжност от днес. Това съобщават от пресслужбата на областна администрация Той пое поста от временно изпълняващия длъжността Ивайло Илиев, който му пожела успешен мандат и ползотворна работа за развитието на региона.

Венцислав Венков се срещна с екипа на Областна администрация. Пред служителите той заяви, че ще разчита на професионална и отговорна работа от страна на всеки един от тях при изпълнението на задълженията им и изрази убеждението си в необходимостта от приемственост в управлението на областта.

Основните проблеми и спецификата в работата при предоставяне на услуги на гражданите от страна на администрацията, областният управител обсъди с ръководителите на двете дирекции - „Административно-правно обслужване и финансово управление на собствеността" и „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост".

В рамките на първия си работен ден областният управител Венцислав Венков се срещна с генералния директор на БТА Максим Минчев. По време на разговорите беше подчертано успешното съвместно сътрудничество и бяха коментирани възможностите за провеждането в Шумен на международен форум за популяризиране на икономическите, културни и исторически дадености на региона.