Новият директор на шуменската полиция Валентин Александров встъпи в длъжност
Новият директор на шуменската полиция Валентин Александров встъпи в длъжност / netinfo
Новият директор на шуменската полиция Валентин Александров встъпи в длъжност
66209
Новият директор на шуменската полиция Валентин Александров встъпи в длъжност
  • Новият директор на шуменската полиция Валентин Александров встъпи в длъжност

Комисар Валентин Александров е новият директор на шуменската полиция. По-рано днес той бе официално представен пред личния състав на ОД на МВР-Шумен от зам.-директора на ГД „Национална полиция" Милчо Енев.

Заповедта за назначението е подписана от министър Цветлин Йовчев на 21 август. Преди това - след спечелен конкурс Александров бе старши оперативен помощник на главния секретар на МВР, като през това време е участвал в заседанията на работната група за новия закон за МВР.

При представянето си пред медиите новият директор на шуменската полиция заяви, че сред първите му приоритети ще бъде работата по организиране на мероприятията за първия учебен ден. Сред други от приоритетите си той посочи борбата с битовата престъпност. Предстои Александров да провяеде и срещи с кметовете на общини в региона, като по време ня тях ще се разисква идеята за въвеждане на видеонаблюдение в градовете и частност в областния център в Шумен. Новият директор смята да си сътрудничи и повече с неправителствения сектор и гражданските организации.

Валентин Александров има 25 годишен стаж в системата на МВР, започнал е работа в полицията през 1983 г. През 2001 става началник на РПУ-Шумен, а от 2006 до 2009 е директор ОД на МВР. Многократно е награждаван с благодарности и писмени похвали.