Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Още 25 от настанените в Дома за възрастни с умствена изостаналост в шуменското село Лозево и 12 души от персонала са с положителни проби за COVID-19. Така общият брой на потребителите и служителите с положителен резултат за коронавирус в Дома вече е 66. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Всички заразени от персонала са изведени от работните им места и карантинирани. Обсъжда се възможността за обслужването на хората в Дома с положителна проба за COVID-19 в отделен сектор, отбелязват от РЗИ.

Новодиагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие в областта са 100 души. Най-много са новите случаи на коронавирус в община Шумен - 88, от които 55 са в областния град.

По информация на директора на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов, към 12.00 часа, в болницата са хоспитализирани 104 пациенти с доказан COVID-19, както и 30 души, за които се очаква потвърждение от тестовете им.

От днес се увеличават леглата в инфекциозно отделение на лечебното заведение - от 55 на 80, като се разкрива сектор на етажа на урологичното отделение. Около 40 процента от всички болнични легла в МБАЛ - Шумен са обособени за работа с пациенти с коронавирус, а останалите обслужват други спешни случаи, допълват от РЗИ.
БТА