Нов проект стартира в Общинския здравен център
Нов проект стартира в Общинския здравен център / netinfo

Проект на стойност 1500 лв. спечели Общински здравен център – Шумен от Националната програма за борба срещу наркотиците в Република България 2003 - 2008г. на Министерство на здравеопазването. Планираните дейности предвиждат издаването на ежемесечен бюлетин по проблемите на здравното образование и здравословният начин на живот на подрастващото поколение, с акцент върху превенция на употребата на психоактивни вещества.

Изданието ще бъде тиражирано в периода от месец ноември 2008 година до месец юни 2009 година. Основно ще бъдат застъпени темите за видовете наркотични вещества, рисковете, свързани с тяхната употреба, механизмите за развитие на зависимо поведение и предоставяне на информация за правната уредба, свързана с контрола на наркотичните вещества в Република България.

Планира се за съавтори на бюлетина да бъдат привлечени ученици, студенти от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, екипи на Български младежки червен кръст и Регионална инспекция по опазване на общественото здраве, неправителствени организации, работещи в същата насока.

Информационното издание ще бъде издавано в тираж 500 броя на месец. То ще бъде безплатно разпространявано на територията на училищата в община Шумен, в Шуменски университет, сред здравни институции и неправителствени организации, имащи отношение към проблематиката.