Нападнаха репортер на Дарик-Шумен
Нападнаха репортер на Дарик-Шумен / Дарик Шумен
Нападнаха репортер на Дарик-Шумен
36911
Нападнаха репортер на Дарик-Шумен
Нападнаха репортер на Дарик-Шумен
  • Нападнаха репортер на Дарик-Шумен
  • Нападнаха репортер на Дарик-Шумен

18-годишният Димитър Димитров е нападнал снощи пред дискотека "Колизеум" в града репортера на Дарик радио Красимир Кънчев. В следствие на това Кънчев е със счупена, на две места, челюст, предстои му операция във Варна.

Излизайки от дискотеката, репортерът на Дарик е бил спрян от Димитър, който бил в компания с още двама младежи. Колегата Красимир Кънчев не познава нито един от тримата младежи.

По думите му, пред намиращия се наблизо паркинг са го заговорили непознати момчета, попитали го дали е от Нови пазар, а той отговорил, че е от Шумен. След това някое от трите момчета го попитало дали тренира карате киокушин. Колегата отвърнал, че не тренира, но познава някои от шуменските треньори. След като чул това 18-годишният Димитър заявили "Ок, няма да го бием". Колегата Кънчев се обърнал да си тръгва, след което последвал силен юмручен удар. Нанесен му е удар в главата. В побоя се включили и другите двама младежи, които нанесли на репортера на Дарик удари в тялото.
 
В близост до инцидента е имало патрулна кола. При приближаване на полицаите двама от нападателите избягали, заловен е 18-годишният Димитър Димитров, който е отведен в полицията и е задържан за 24 часа.

Пред Дарик родителите на Димитър отказаха коментар. Майката Галя, която по информация на Дарик работи в Окръжен съд-Шумен, заяви само: „Очевидно денят не е добър за мен." Минути преди репортер на Дарик да се срещне с родителите на момчето, разговаря с неговия дядо, който каза, че Димитър тренира карате киокошин от 4-5 години. Възрастният човек заяви, че не знае защо внукът му го е направил. Той не допуска внукът му да го е направил, но ако го е извършил, предположи, че това е станало под влияние на алкохол. Дядото добави, че снощи внукът му е бил на рожден ден и не се е прибрал у дома.

Нападнаха репортер на Дарик-Шумен
netinfo

Свидетел на инцидента, на име Десислав, се свърза с Дарик. Мъжът работи в близост до дискотеката, пред която е станало нападението. Той разказа, че е видял група от трима младежи, които са обградили колегата Кънчев, след това започнали да го дърпат, а единият от тях му нанасял удари."Той викаше за помощ, опита се да се откъсне от тях, след което му се притекоха на помощ и успяха да ги разтърват", разказа Десислав. След което са дошли полицаи.

От полицията допълниха за Дарик, че малко по-рано днес е бил установен още един от младежите, които са участвали в сбиването. Той също е на 18 г. и е поканен да даде показания в полицията.

Подробностите чуйте от интервюто на Юлия Христова с Десислав Райчинов, говорител на ОД на МВР Шумен. Във втория звуков файл разказ на колегата Красимир Кънчев за случилото се пред дискотека "Колизеум".

Нападнаха репортер на Дарик-Шумен
netinfo