/ Даниел Дочев
37-годишен служител на реда е ранен в крака и ръката
30-годишен мъж нападна със сатър полицейски патрул в Шумен. Инцидентът е станал на бул. „Велики Преслав“ в града.

Петима полицаи бяха ранени в ромската махала в Мъглиж

Патрул пътувал към кв. „Дивдядово“, когато полицаите от колата видели мъж, който носи нож и сатър на кръстовище на булеварда.

Униформените спрели автомобила, слезли да изяснят ситуацията, и да предпазят от евентуално посегателство преминаващите граждани. След като спрели  мъжът хвърлил по едното стъкло на полицейския автомобил сатъра, и го счупил. При падане хладното оръжие наранило в областта на коляното и ръката 37-годишния полицай Димитър Димитров.

Инцидентът е станал на бул. Велики Преслав
netinfo


Агресивният мъж направил многократни опити да нанесе удари с нож по него и по колега му Севдалин Илиев.  Психично нестабилният мъж успял да вземе сатъра и го хвърлил отново по патрулния автомобил. Счупил още едно стъкло.  Бил задържан. 

дарик
dariknews.bg

При инцидента никой освен полицейския служител не е пострадал. Минути по-късно в дежурната част на областната дирекция бил приет сигнал от мъж, който съобщил, че сина му , който бил с психични проблеми напуснал дома им с нож и сатър. По думите му бил опасен и неадекватен. Преди това се държал агресивно и към съпругата му.

Задържаният 30-годишен Д.М. се оказал синът, за когото бил получен сигналът. Откаран е с екип на ЦСМП в болницата. След консулт с психиатър е настанен за лечение в ДПБ- Царев брод.

дарик
dariknews.bg


В МБАЛ- Шумен за преглед са откарани двамата полицейски служители. Раните в областта на коляното и ръката на полицай Димитров са обработени, изчакват се резултати от рентгена.
 

дарик
dariknews.bg


На място се извършва оглед.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.