Наградиха учениците участвали в състезанието Лингвистично кенгуру
Наградиха учениците участвали в състезанието Лингвистично кенгуру / netinfo

Директорът на Регионалния инспекторат в Шумен доц. Добромир Добрев награди победителите в състезанието “Лингвистично кенгуру”, което се проведе на 9 юни. В него са взели участие общо 265 ученици от Шуменско, от 3-ти до 12-ти клас. 201 от тях са решавали тест по английски език, 54 по немски, а 10 по френски.

Победителите от състезанието получиха грамоти и предметни награди, а всички останали участници получиха сертификати.

В състезанието по английски език в първа група ІІІ – ІV клас най-моного точки е получила Гергана Павлова от ОУ „Д.Благоев”. Във втората възрастнова група по английски език V – VІ клас на първо място е Петър Николаев от СОУ „Й.Е.Български”, в трета група VІІ -VІІІ клас с най-висок резултат са Петър Савов от ПМГ „Н.Попович” и Сейко Сейков от същото училище. В четвърта група ІХ – Х клас първите места заемат Виктор Алексиев от ГПЧЕ „Н.Й.Вапцаров” и Михаил Петров от ПМГ „Н.Попович”. В пета група ХІ – ХІІ клас първенец е Михаил Петров от ПМГ „Н.Попович”.


В състезанието по немски език с най-много точки в първа група е Мирослав Тодоров от СОУ „Г.Ст. Раковски” – гр. Каолиново , във втора група Михаил Минчев от СОУ „В.Левски” – гр. Н.пазар. В трета група първи са Ростислав Радославов от ГПЧЕ „Н.Й.Вапцаров” и Екатерина Кръстева от същото училище , а в четвърта група Цвета Бойчева също от ГПЧЕ „Н.Й.Вапцаров”.

В състезанието по френски език, най-много точки има Георги Георгиев от ГПЧЕ „Н.Й.Вапцаров. Той се е състезавал в четвърта възрастова група. В пета група най-добре са се представили Христо Красимиров Колев от ГПЧЕ „Н.Й.Вапцаров и Анна Димова Димова от същото училище.