Над 500 шофьора спипани с превишена скорост за месец в Шуменско
Над 500 шофьора спипани с превишена скорост за месец в Шуменско / netinfo

505 глоби с фиш и 54 акта са съставени на водачи, нарушили скоростта през месец март на територията на ОД на МВР- Шумен. Най-много са нарушителите на скоростта под 31 км/ час над допустимата. По този показател са съставени 462 фиша и 49 акта. 27 глоби по фиш и 3 акта за установени административни нарушения са издадени на водачи, които са засечени от камерите на Пътна полиция със скорост от 31 до 40 км/ час над разрешената. 14 са нарушили ограниченията на скоростта и са се движили със скорост между 41 и 50 км/ час над позволената. Четирима са установените водачи, които са управлявали моторни превозни средства с над 50км/ час от максимално разрешената скорост.

През месец март са установени общо 1 427 нарушения, но водачите са 1 356. Нарушенията за скорост са най-много близо 560. За неспазване на предимство, знаци и предимство са установени 77 нарушители. Четирима не са спазили предимство при червен сигнал. За отнемане на предимство на пешеходец са санкционирани петима водачи, тридесет и четири - за неправилни маневри. Установени са 123 водачи, паркирали или спрели неправилно.

Пътните полицаи са засекли 15 мъже, седнали зад волана след употреба на алкохол, като само един от тях е с алкохол под 1, 2 промила. За неправилно движение по пътното платно са санкционирани 19 водачи, 95 са глобени за неизползване на обезопасителен колан и системи за обезопасяване. 11 са установените водачи, които говорили по мобилен телефон докато шофират. Четирима са отказали да изпълнят разпореждане на контролен орган. 33 са засечените технически неизправни моторни превозни средства, които са се движили на територията на областта, а с нередовни пътни документи са били 68 водачи, а 22-ма без застраховка "Гражданска отговорност".

Установени са 36 неправоспособни водачи през месец март. Нарушенията на пешеходците са седем.