/ МВР
От контролно-пропускателни пунктове в Шумен са върнати 2042 моторни превозни средства от 21 март до премахването им на 6 май, съобщиха от полицията.

Мъж от Шумен наруши карантината си, отишъл да му издадат документ за самоличност

За периода са образувани 38 досъдебни производства за нарушена карантина и четири преписки. По Закона за здравето са съставени 238 акта, 209 от тях са за неносене на предпазна маска.

Полицейски служители са извършили 1087 проверки на поставени под карантина и още 28, съвместно с РЗИ. "Хората, които преминаваха през контролно-пропускателните пунктове показаха отговорно отношение, бяха подготвени с необходимите документи и така не се стигна до дълги опашки и напрежение.

Не е имало ситуации на конфликти и агресия по пунктовете", обобщава директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим, цитиран от пресцентъра на полицията. Той изказва благодарност на всички полицейски служители, работили на контролно-пропускателните пунктове и за опазване на обществения ред.

Задържаха млад мъж от Шумен на КПП, възпрепятствал проверка и блъснал полицай с колелото си

През периода са съставени и 486 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са 472 глоби с фиш и са връчени 276 електронни фиша за нарушаване на скоростните режими.

Все още не е отпаднала забраната за посещение на детски площадки, спортни площадки и съоръжения на открито и се счита за нарушение по Закона за здравето, за което се предвижда глоба в размер от 300 до 1000 лева.