Над 11 хиляди успешно подадени декларации в НАП-Шумен
Над 11 хиляди успешно подадени декларации в НАП-Шумен / netinfo

Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи в офисите на НАП. Подадени са около 500 000 декларации, от тях близо 35 % са изпратени по интернет с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК). Средната работна натовареност в офисите за обслужване на клиенти в последния ден на кампанията е била под 40%, обясняват от НАП.

Системата за онлайн деклариране продължи да работи до полунощ.

11 537 жители на област Шумен са декларирали доходите си за 2015 година пред приходната агенция в офиса на НАП до 03.05.16г. 2 797 от физическите лица са декларирали доходите си с електронен подпис, 1 983 с персонален идентификационен код, 5 378 от граждани са предпочели да подадат декларациите си на гише в офиса на НАП, а 1 378 са ползвали услугите на пощенски оператори. През 2015г. в офиса на НАП подадени ГДД от физически лица за доходи, реализирани през 2014г. надхвърли 13 000 броя. В близките дни се очаква по пощата да пристигнат още подадени декларации.

„Данъчната кампания приключи успешно. Все повече българи предпочитат удобството на електронните услуги, което им спестява време и пари. Благодаря на всички служители на НАП за това, че за поредна година осигуриха компетентно и качествено обслужване на клиентите", каза по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване" в НАП.