Мюзикълът Здравейте, аз съм ваш'та леля с Мариан Бачев на шуменска сцена
Мюзикълът Здравейте, аз съм ваш'та леля с Мариан Бачев на шуменска сцена / netinfo

Старозагорската опера гостува  на шуменска сцена със „Здравейте, аз съм ваш`та леля”. Това е един музикален фарс по мюзикъла „Лелята на Чарли” от Оскар Фелцман, информират от ДКТ „Васил Друмев. Спектакълът ще бъде поставен на шуменска сцена на 21 юни от 19:00 ч.

В главната роля ще се превъплати Мариан Бачев, режисьор е Николай Априлов, диригент Красимир Къшев, с участието на солисти, оркестър и балет на Държавна опера  – Стара Загора.

Спектакълът е прекрасна смесица  от английски хумор, руска музика и за разкош – една леля от Бразилия. Джаз, латино и класика допълват сюжета и правят пиесата още по-забавна и приятна за гледане.

Легендарният мюзикъл на Оскар  Фелцман „Лелята на Чарли” е  написан през 1973 г. с либрето  по мотиви от едноименната шеметна английска комедия на Томас Брандън (Charley's Aunt 1892). Бляскавата и остроумна комедия на ситуациите, този класически „евъргрийн” фарс, е изграден виртуозно с познат от времето на Шекспир драматургичен похват – комедийния травестизъм. Преобличането на мъже в дамски костюми, изпълнявайки женски роли, превръща трудните и заплетени ситуации просто в една шега! С всяка една промяна главният герой усеща все по-дълбоко женската природа, самият той започва да флиртува и да се държи като жена, което още повече усилва комедийния ефект.