/ netinfo
Младо сърне е пострадало рано тази сутрин, при катастрофа в района на ПП „Шуменско плато“. Сигналът за инцидента е подаден в 7.16 часа към ДГС-Шумен. На място е изпратен екип от двама горски служители, които откарват животното във ветеринарна клиника за преглед.

Смолянчанка пази близо час сърничка край пътя

Ветеринарният лекар установява, че едногодишното сръндаче е с фрактура на бедрената кост на задния крак и множество вътрешни наранявания, които по мнение на специалистите са несъвместими с живота.

Това е поредният случай на пострадала сърна в парка. Ръководството на СИДП приканва посетителите на платото да шофират с по-ниска скорост, да внимават защото в района има много диви животни и да подават сигнали, ако предизвикат катастрофа или видят животно в безпомощно състояние.

Добри хора спасиха сърна в Еленския балкан

Специалистите съветват гражданите да не се опитват да оказват помощ на раненото животно или да го транспортират, защото има опасност самите те да бъдат наранени.

Всички посетителите на ПП „Шуменско плато“ могат да подават сигнали за нередности и пострадали животни на телефон 112. На тях веднага ще се отзоват служители на ДГС-Шумен.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.