Младеж без книжка блъсна 15-годишен велосипедист и избяга
Младеж без книжка блъсна 15-годишен велосипедист и избяга / DarikNews.bg, архив

18-годишен неправоспособен водач е блъснал 15-годишно момче с велосипед и избягал от местопроизшествието, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Момчето е настанено в болница с фрактура на черепа и дясната раменна кост.

Инцидентът станал вчера в село Пет могили, а сигнал за него е подаден на тел. 112 около 19.50 часа. Неизвестен водач, с лек автомобил при разминаване с 15-годишен велосипедист го блъснал с предната лява част. След инцидентът шофьорът избягал, а велосипедиста, в безсъзнание останал да лежи на пътното платно. Малко по-късно в Здравната служба в селото мъж занесъл момчето на ръце, оставил го и си тръгнал.

Полицаите започнали веднага да издирват автомобила, въпреки дадените оскъдни описания. Установено е, че оставеното в Здравната служба момче е пострадалия велосипедист. Пред униформените джипито обяснил, че е оставен набързо от мъж, когото не успял да разпознае. Колелото на момчето също било оставено в двора на службата. Час по-късно извършителят е задържан, това е неправоспособен младеж на 18-години от село Пет могили. Лекият автомобил „Опел Астра" с варненска регистрация, негова собственост, е намерен в дома му.

Блъснатото момче е откарано с екип на Центъра за спешна медицинска помощ - Каолиново в шуменската болница, където е установена фрактура на черепа и дясна раменна кост. Оставен е за лечение в болничното заведение. Водачът, причинил инцидента е задържан за 24 часа в Районно управление „Полиция" - Каолиново. Образувано е досъдебно производство.