/ Dariknews.bg
Шестима души са задържани заради шофиране под влияние на алкохол или наркотици през уикенда.

Хванаха четирима пияни и един дрогиран зад волана

35-годишен бил установен да управлява нерегистриран и с табели предназначени за друг автомобил, шофирал и след употреба на наркотични вещества. Около 17: 30 часа, на  24 февруари за проверка на бул. “Симеон Велики“ в Шумен била спрян водач на Фолксваген „Туран“, със софийски номер. 35-годишен местен жител не представил документи на автомобила.

След извършената справка станало ясно, че не е регистриран по надлежния ред, а табелите били за лек автомобил Фолксваген „Голф“. Водачът бил тестван за употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна на кокаин проба. Дал е кръвна проба за химичен анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.
 
27-годишен шуменец бил установен да шофира под въздействие на амфетамин на 25 февруари. Около 00:50 часа за рутинна проверка на ул. “Лозевско шосе“ бил спрян водач на лек автомобил "Рено" 19, с шуменска регистрация. Зад волана бил мъж от Шумен. След тест д дръг тест било установено, че шофира след употреба на наркотични вещества. Отчетената проба била положителна на амфетамин проба. Задържан е за срок до 24 часа.
 
Арестуваха двама пияни шофьори с един автомобил

Около 21:00 часа, на 24 февруари полицейски екип извършил проверка на водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“  с шуменска регистрация. Плик с около 3 грама суха тревна маса била намерена в 31-годишния водач, заявил че е „чай за пушене“. Предстои иззетото вещество да бъде изследвано лабораторно. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.
 
35-годишен от Каспичан бил установен да шофира след употреба на амфетамин и канабис. Проверката била извършена около 02:00 часа, на 23 февруари на ул. „Димитър Благоев“ в Каспичан. Полицейски екип спрял водач на лек автомобил Сузуки Х 80 с шуменска регистрация. След тест станало ясно, че управлява след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Водачът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа.
 
Двама са установено да шофират след употреба на алкохол. Единият с 2,06 промила, а другият с 1,53 промила. На 22 февруари, около 22:25 часа на ул. “Македения“ в Каспичан за проверка бил спрян водач на лек автомобил Рено „Меган“  с шуменска регистрация. Водачът - на 40 г., местен жител бил тестван с дрегер. Отчетени били 1,53 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил в полицейското управление в Нови пазар за срок до 24 часа.
 
Пиян шофьор блъсна кола, арестуваха го

Бързо производство за управление на превозно средство след употреба на алкохол с над 1, 2 промила е образувано в РУ- Шумен след проверка на ул.“Тича“ в града. Около 02:35 часа на 24 февруари  бил спрян водач на лек автомобил Ауди А3 с шуменска регистрация. Зад волана бил мъж на 26 г. от Каолиново. Дрегерът отчел 2,06 промила алкохол в издишания от водача въздух. Не е дал кръвна проба, задържан бил за срок до 24 часа.
 
23-годишен  шуменец бил задържан по време на проведена специализирана полицейска операция на 23 февруари в Шумен. Около 00:05 часа в заведение в централната част на града бил извършен личен обиск на младия мъж. В М.И. е намерен найлонов плик с 36 грама бяло вещество във формата на бучка. Иззетото вещество ще бъде лабораторно изследвано.

Хванаха пиян шофьор, друг седнал зад волана дрогиран

Мъжът бил задържан за срок до 24 часа.
За извършено престъпление е образувано досъдебно производство. Около един грам чай за пушене бил намерен и иззет от 35-годишен шуменец по време извършена проверка на 23 февруари, около 14:20 часа в парк „Кьошкове“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.