Лятната детска градина на Шуменското плато
Лятната детска градина на Шуменското плато / netinfo

За 4-та поредна година в ЦДГ №29 в местността „Хижата” на Шуменско плато ще бъде сформирана допълнителна група. Целта е да се подпомогнат семейства и родители, които работят и нямат възможност да се грижат за децата си през летните месеци.

Капацитетът на детската градина е 50 деца, до момента няма неудовлетворени молби. Подадени са 47 такива - съобщи Найден Косев, директор на дирекция „Просвета, култура и младежки дейности”. По думите му, децата могат да бъдат записани в тази детска градина през летния сезон за не по-малко от един месец. Срокът за записване за месец юли изтича на 27 юни. Желаещите да запишат детето си за месец август, могат да го направят до 31 юли - каза още Косев.

Молби за записване се подават в стая 352 на община Шумен, телефонът, на който могат да се обадят родителите е 857-762. Таксата за един месец е 50 лв., а за децата е осигурен транспорт.

През летния сезон за малчуганите в тази детска градина ще се грижат 4 детски учители и 2-ма помощник-въпитатели - допълни още Найден Косев.