Личните асистенти ще работят още шест месеца
Личните асистенти ще работят още шест месеца / DarikNews.bg

С шест месеца е удължен срокът за предоставяне на услугата личен асистент, която се осъществява по проект „Подкрепа за достоен живот". Това съобщи днес Гергана Георгиева, директор на областна служба „Социално подпомагане" в Търговище. В Търговищка област като лични асистенти работят 163 души, които ще се грижат още половин година за лица с трайни увреждания.

За да се случи това, каза още Георгиева, Комитетът за наблюдение на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси" одобри увеличение на бюджета на проекта с 15 милиона лева. Услугата ще приключи в края на септември тази година.

Проектът „Подкрепа за достоен живот" се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС. Общата му стойност с актуалното увеличение достигна 50 000 000 лева. Конкретен бенефициент е Агенцията за социално подпомагане, а партньори са общо 285 общи в страната. За Търговищка област това са общините Попово, Омуртаг, Опака и Търговище.