Куюмджиев отново да води листата, предлагат от БСП-Търговище
Куюмджиев отново да води листата, предлагат от БСП-Търговище / http://www.targovishte.bg
Куюмджиев отново да води листата, предлагат от БСП-Търговище
73678
Куюмджиев отново да води листата, предлагат от БСП-Търговище
  • Куюмджиев отново да води листата, предлагат от БСП-Търговище

Настоящият депутат на Коалиция за България от Търговище Явор Куюмджиев отново да води листата с кандидати за народни представители при предстоящия предсрочен вот през есента. Това ще предложат от областната организация на БСП в Търговище, заяви областният лидер Свилен Василев. Решението е било взето по време на провелото се в понеделник, 7 юли, заседание на Областния съвет на БСП в Търговище и ще бъде предложено на Националния съвет на партията. „Куюмджиев получи доста висока оценка от всички общински организации за досегашната си работа - и като подпомагане на различните общини, и като контакти с хората. Затова преценихме, че на предстоящия вот трябва да отидем отново с него. По нашия устав водачите на листи се одобряват от НС на БСП, затова решихме да заявим нашето желание още от сега", каза г-н Василев.
Другата важна задача, която е била разгледана по време на заседанието, е бил стартът на обсъждането и номинирането на кандидатури за председател на Националния съвет, който ще бъде избран по време на конгреса на партията, насрочен за 27 юли. Номинациите по места трябва да приключат до 16 юли, за да може взетото решение да бъде занесено в София от 15-те делегати на конгреса.
Едновременно с номинациите за лидер на партията, по места започва и обсъждането на кандидати за народни представители, които да влязат в листата на БСП и Коалиция за България за предстоящите парламентарни избори.
Относно избора на нов лидер на БСП, Свилен Василев заяви, че не иска в този момент да се ангажира с имена. „Изборът е твърде важен, въпреки че през 2016 година ще има нов пълен цикъл - отчетно изборни събрания до 49 конгрес на БСП и тогава ще има отново избор на председател на партията. Предполагам че ще бъде по-млад човек, те всички са горе-долу такива в централния ешалон", каза Василев