Куюмджиев: Над 10 милиона лева инвестирахме в инфраструктурата на региона
Куюмджиев: Над 10 милиона лева инвестирахме в инфраструктурата на региона / Dariknews.bg, архив

Своеобразен отчет за това какво е свършил през последната една година като депутат от региона даде народният представител Явор Куюмджиев. „По време на предизборната кампания през 2013 година обещах, че ще помогна на града и областта да се осигурят инвестиции и без излишна скромност мога да кажа, че с моя помощ в областта бяха инвестирани над 10 милиона лева, главно в инфраструктура. Това са проектите за пътя от Въбел до околовръстното шосе на Търговище, околовръстният път на Попово... Парите, които заедно с колегата д-р Кърджалиев осигурихме за водата на Омуртаг и по други проекти. Тези пари дойдоха главно от Агенцията по пътна инфраструктура и Министерството на регионалното развитие", каза г-н Куюмджиев.
По-нататък народния представител заяви, че както е бил обещал да се грижи за младите хора и талантите от областта, той е помогнал на доста от тях, включително и с лични средства, за да бъдат осъществени гостувания и концерти, за продължаване на дейността. Помощ Куюмджиев е оказал още на Регионалния исторически музей, както и на читалища в региона.
Новината, която бе изнесена по време на пресконференцията в понеделник, бе, че през следващите две седмици ще бъдат подпомогнати със 161 000 лева над 20 читалища от областта От тях 144 хиляди лева ще бъдат за ремонти, а 17 000 за дейности.
„За тази една година успях да покажа това, на което винаги съм отстоявал. А именно, че народен представител означава представител на народа. А за да мога да си върша работата, аз трябваше да опозная хората от областта. Смея да твърдя, че се справих с тази задача. Посетил съм почти всички населени места в областта - някои по веднъж, други по повече пъти. Провел съм лични срещи с над 5000 души от региона. Отделно от това, провеждах редовни приемни дни, по време на които съм се опитал да помогна на повече от 500 жители на областта," каза Явор Куюмджиев.
Той бе недоволен от факта, че заради краткото време, през което съществува 42-рото Народно събрание, не е успял да доведе реални инвестиции в икономиката на региона и областта.
Ще припомним, че преди дни областната организация на БСП в Търговище обяви желанието си на предстоящите парламентарни избори Явор Куюмджиев отново да бъде водач на листата в 28-ми Търговищки избирателен район.