Красимир Костов се срещна с делегацията от Новосибирск
Красимир Костов се срещна с делегацията от Новосибирск / netinfo

Кметът на Шумен Красимир Костов се срещна днес с д-р Сергей Дорофеев, главен лекар на Новосибирската болница, и д-р Марина Лесникова. По покана на градоначалника двамата руски специалисти участваха в националната конференция “Онкологична хирургия – съвременни стандарти”, която се проведе в Шумен.

Гостите от Новосибирск коментираха националния форум и изразиха задоволството си от добрата организация и високото ниво на научните доклади на водещи специалисти в областта на онкологията от България и чужбина. „Проблемите в областта на лечението на рака и във вашата страна, и у нас, са едни и същи и трябва заедно научната мисъл да се обедини, за да могат те да бъдат решени”, заяви д-р Дорофеев.

Представителите на лекарската гилдия на Новосибирск и Красимир Костов обсъдиха възможностите за размяна на специалисти между двете болници. Постигната бе договореност в началото на септември шуменска делегация от лекари да посети Новосибирск. Гостите поканиха местни медици да посетят руския град и през юни, когато там е финалът на техния конкурс “Лекар на годината”.

Утре гостите ще имат среща в 10:00 ч. зала 203 на общината с управителите на здравни заведения в града, с ръководителите на БЛС, РЦЗ, РИОКОЗ и др.