Кметът на Търговище ще участва в сесия на Комитета на регионите
Кметът на Търговище ще участва в сесия на Комитета на регионите / netinfo
Кметът на община Търговище д-р Красимир Мирев ще участва в 76-ата пленарна сесия на Комитета на регионите, която ще се състои на 8 и 9 октомври т.г. и ще се проведе едновременно с Дните на отворените врати – Европейска седмица на регионите и градовете. Пленарната сесия е възможност за 344-мата членове на Комитето но регионите да дадат своя принос в оформянето на законодателните предложения на ЕС и да обсъдят други въпроси, които са от голямо значение за техните избирателни райони.

Гости на асамблеята на КР ще бъдат г-жа Данута Хюбнер, комисар по регионалната политика, която ще представи новата „Зелена книга за териториалното сближаване“ на Европейската комисия, и г-н Луи Мишел, комисар по развитието и хуманитарната помощ, който ще проведе дискусия във връзка с новото съобщение на Комисията относно „ролята на местните власти в политиката на развитие“.

В рамките на Дните на отворените врати предстои откриването на улица вътре в централата на Комитета в Брюксел. Тя ще бъде известна като „отворената улица „Ледра“ и ще носи името на улицата в Никозия, по която десетилетия наред минаваше демаркационната линия, разделяща Кипър.

Улицата беше отворена отново на 3 април тази година след преговори между лидерите на кипърските общности. Отварянето на ул. „Ледра“ символизира ролята, която местните и регионалните власти могат да играят за преодоляване на бариерите и подпомагане на диалога между общностите, както и за действителното подобряване на ежедневието на гражданите.