Кметът на Каолиново поздрави учители и ученици за първия учебен ден
Кметът на Каолиново поздрави учители и ученици за първия учебен ден / Dariknews.bg, архив

Кметът на община Каолиново Нида Ахмедов поздрави учителите, учениците и родителите за първия учебен ден. Той честити празника на всички, които носят училището в себе си - като спомен, като потребност, като очакване!

135 първокласници ще прекрачат училищния праг тази година в община Каолиново. За всички общината е подготвила подарък. Първолаците ще получат книжка „Приказки за първолака" от издателство Славена с пожелание от кмета на Каолиново Нида Ахмедов.

Ето и пълния текст на поздравителното съобщение:

Уважаеми ученици, учители и родители,

Честит първи учебен ден!

Честит празник на всички, които носят училището в себе си - като спомен, като потребност, като очакване!

Скъпи първокласници,

Днес е първият учебен ден! Изключителен ден, който ще помните завинаги! Ден, в който за първи път прекрачвате прага на училищния двор и с плахи стъпки пристъпвате в класната стая. С вяра и доверие подайте ръка на твоя учител и заедно поемете по един дълъг път, водещ към знанието и науката, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Подайте ръка на всяко другарче и станете приятели в училище и в живота.

С радост споделям днес твоето вълнение и трепет, че за първи път ще се докоснете до буквара и уверено ще поемете по пътя на мъдростта и знанието. Убеден съм, че с много упоритост и старание ще станете добри ученици и успехите ще бъдат най-добрата отплата за обичта и грижите на вашите родители.

На добър час в Първи клас!

Скъпи ученици,

На Вас, пожелавам неуморност и постоянство в науките. Не губете устрема и желанието си да научавате повече, защото знанието е сила! То дарява способността на онези, които го притежават, да виждат неща невидими за очите.

Уважаеми учители,

Обръщам се към Вас, с целия респект, който изпитвам към учителската професия и благодаря, че Ви има! Обръщам се и като родител, поверяваме Ви отново децата си, за да ги напътствате и вдъхновявате.

Уважаеми родители,

Поощрявайте любопитството на Вашите деца, създавайте им усещането, че знанието е ценност. Опитвайте се да намирате свободни моменти, за да споделяте с тях удоволствието от наученото или радостта от преодоляването на трудна задача.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ДОБЪР ЧАС!