Кметът и екипът му инспектираха ремонта на улиците в Шумен
Кметът и екипът му инспектираха ремонта на улиците в Шумен / netinfo
Кметът на община Шумен Красимир Костов и неговите заместници Митко Киров и Иван Йонков, заедно с управителя на фирмата - изпълнител “Барс” инж. Данко Добрев, инспектираха днес следобед качеството на изпълнените ремонти по шуменските улици. При огледа бе констатирано, че цялостните настилки и изкърпванията са извършени в срок и с необходимото качество. Обсъдена бе възможността за включване на допълнителни обекти към предварителния списък.

До този момент са изпълнени, подготвени за изпълнение или се изпълняват в момента строително - монтажни работи за 1,1 млн. лв. при планувани 840000 лв.

В момента машините и екипите на фирма “Барс” работят по бул. “С. Велики” по трасето на рали “Стари столици”, което ще се проведе от 1 до 3 август. Предстоят ремонтни дейности на кръстовището на улиците “Марица” и “Климент Охридски”, вътрешнокварталните улици в “Херсон”. След това ще се влезе в кв. “Тракия” – машинно ще се изкърпи ул. “Сакар” и ще продължат ремонтните дейности по ул. “Г. Делчев”, “Родопи”, Люлебургаз и др.

Красимир Костов препоръча фирма “Барс” да запази темпото на работа, както и максимално да се изпълнят предвидените в допълнителния списък обекти.

По време на обиколката е била обсъдена и идеята да се възложи проучване доколко е възможно на по-широките тротоари да бъдат направени “джобове” за паркиране на автомобили.