Киев ще търси възможности за съвместен бизнес в Търговище
Киев ще търси възможности за съвместен бизнес в Търговище / netinfo
От 3 до 10 ноември в Търговище ще гостува тричленна работна група от побратимената Община Санта Мария да Фейра, Португалия, стана ясно на редовната пресконференция на кмета д-р Красимир Мирев, която се състоя в зала 28 на местната администрация. Целта на посещението е обмен на административен опит с експертите от Община Търговище.

На пресконференцията д-р Мирев сподели също впечатления от последното си посещение в гр.Киев - столицата на Украйна, където той бе по покана на местната администрация. Било е заявено ясно желание да се възстановят културните контакти и бизнес отношенията между двете страни. До две седмици се очаква посещение на украинска делегация в града, която да проучи условията за развитие на икономически взаимоотношения в няколко направления.

Коментарът на д-р Мирев по отношение посещението на министър Евгений Желев в Търговище през тази седмица бе, че срещите са били изцяло работни и са поети конкретни ангажименти – за финансиране строежа на нова сграда на РИОКОЗ-Търговище, чиято стойност е около 3 млн.лв., за ремонт на Дом майка и дете и за дофинансиране на ремонтите в болницата. По време на разговорите е била подчертана нуждата от аптечно обслужване по селата, сподели още д-р Мирев. Според него, трябва да се търсят възможности за решаване на този проблем, тъй като в момента 52 села в общината не разполагат с аптека.

Новата очна болница на д-р Тасков, която бе открита вчера в Търговище, освен всичко друго, е и добра възможност за издигане имиджа на града, коментира още кметът Мирев.

Повече за впечатленията на д-р Красимир Мирев от Украйна чуйте в прикачения файл: