Казусът „Фабулис” продължава, развалят договора за наем
Казусът „Фабулис” продължава, развалят договора за наем / netinfo

Казусът, свързан с развлекателния комплекс „Фабулис", продължава, като на дневен ред е разваляне на договора с последния наемател поради неизпълнение на клаузата, касаеща приключване на ремонтните дейности в срок.

Той беше 1 октомври 2015 г., при условие ако след този срок той не е приведен в действие и не се заплаща дължимия наем, да бъдат предприети действия по разваляне на договора с ОП „Мадарски конник".

По думите на зам.-кмета по стопанските въпроси Росица Антонова наемателят не е поел ангажимент да довърши обекта и да го въведе в експлоатация. Тя не се ангажира с отговор на въпроса какви са намеренията на администрацията, обяснявайки, че не се знае дали обектът може да се раздели от конструкцията на Летния театър и да бъде продаден, тъй като към момента целият комплекс е публична собственост. Тя допълни, че обектът би могъл да се включи в инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж", където ще бъдат усвоени 26 милиона лева. Това обаче ще стане ясно след месец.

„Гражданите се оплакват, че комплексът се е превърнал в сбирщина на наркомани и състоянието му е отчайващо", коментира Даниела Русева и призова проблемът да се реши във възможно най-скоро време като приоритетен за града, тъй като се намира в идеалния му център. Тя допълни, че шуменска фирма е проявила интерес да разработи Летния театър като място за развлечения и концерти. Проф. Добрев обаче припомни, че предстои построяването на многофункционална зала, която ще създаде сериозна конкуренция.