Карадайъ: Властта се опитва да създаде повече проблеми отколкото стабилност
Карадайъ: Властта се опитва да създаде повече проблеми отколкото стабилност / netinfo

ДПС отбеляза годишнината от майските събития и Възродителния процес с митинг-събор в каолиновското село Пристое. По традиция на събитието, провело се на стадиона в селото, присъства ръководството на партията, начело с председателя Мустафа Карадайъ.

От трибуната пред събралите се членове и симпатизанти лидерът на ДПС заяви, че в момента страната се намира в политическа криза и криза на властта. „Имаме власт, която се опитва да създава повече проблеми в страната, от колкото стабилност и сигурност", подчерта Каардайъ. Той допълни, че основният политически субект в управлението е станал заложник на малкия си партньор - Патриотичния фронт.

Карадайъ Властта се опитва да създаде повече проблеми отколкото стабилност
netinfo

„Те сами себе си наричат патриоти, но истинските патриоти са тук в Пристое, в Делиормана, защото ако те днес се опитват да крият своята политическа некомпетентност и немощ чрез езика на омразата и се опитват пак да ни поставят като основна мишена, най-добре отива от Пристое да заявим на основния политически субект на властта днес: ние чрез нашето единство, чрез нашата заедност няма да позволим да се гаврите с нашата свобода и нашето достойнство", каза още в речта си Карадайъ.Лидерът на ДПС допълни, че страната има нужда от ясни приоритети, но те могат да бъдат постигнато само чрез диалог между утвърдените политически сили.

„Тези, които са ментета, тях ние лесно ги разпознаваме и 27 години не ги объркахме нито веднъж и няма да ги объркаме, бъдете убедени", обърна се към множеството Мустафа Карадайъ.