Изразходени са 1 400 000 лв. за ремонт на улици, предстоят още ремонти за 700 000 лв.
Изразходени са 1 400 000 лв. за ремонт на улици, предстоят още ремонти за 700 000 лв. / DarikNews Невена Николова
Първоначално заложените средства в размер на 1 400 000 лв. за летни ремонти на уличната мрежа в Шумен вече са изчерпани. Това заяви на пресконференция днес инж. Веселина Великова, старши експерт „Поддръжка на пътищата” в община Шумен. Със средствата бяха извършени предимно машинни изкърпвания, ремонт на тротоари и обновяване на част от пътната маркировка. Работата обаче няма да спира, тъй като от комисиите към общинския съвет бе одобрена програма за отпускане на допълнителни 700 000 лв., допълни инж. Великова.

Тя подчерта, че тази година се ремонтират предимно вътрешно квартални улици. По думите й до края на седмицата на пл.”Стамболийски” ще се асфалтират алеите и ще се поставят нови детски съоръжения. Инж. Великова добави, че от днес се започва работа и по тротоарната мрежа на ул. „Съединение”, довършва се и ремонта на тротоарите на кръстовището между ул. „Васил Друмев” и ул. ”Любен Каравелов”.

През миналата година община Шумен спечели средства в размер на 1 200 000 лв. по програма „Регионално развитие”, напомни г-жа Великова. По тази програма са били ремонтирани ул. „Средна гора , ул. ”Самара” и част от ул. „Септемврийско въстание”. След това програмата бе замразена, но през миналата седмица са били преведени част от останалите средства в размер на 680 000 лв. – съобщи Веселина Великова. Със тези средства ще бъдат ремонтирани улици основно в кв. ”Тракия”. В момента тече подготовка за започване на ремонтните работи по ул. „Гоце Делчев”, след това и на други улици в квартала / ул. „Родопи”, ул „Странджа”и др. /

"Летните ремонти стартираха в края на месец май, ще се стремим обаче до падане на първия сняг те да са приключили”, допълни още инж. Великова.