ШОС
ШОС / dariknews.bg
Рисунки на деца ще красят Шуменския окръжен съд. Произведенията са на участниците в конкурса „Съдебната палата през моите очи“. Темата беше поставена в края на месец септември. В рамките на два месеца в съдебната палата са получени общо 137 творби. 135 от тях са рисунки, получено е едно пано и една декорация с керемида.

Председателят на ШОС София Радославова откри екзпозицията с думите „Днес за нас е празник. Тези красиви рисунки ни доставиха радост и удоволствие и внесоха позитивизъм в натовареното ни ежедневие“.

В Окръжен съд- Шумен са получени рисунки от цялата област, като едни от първите, които пристигнаха са творби на учениците от ОУ “Христо Ботев“ в село Памукчии и ОУ “Панайот Волов“ в село Тодор Икономово.
 

ШОС
dariknews.bg


Журито в състав Десислава Йорданова, съдебен деловодител, художниците  Александър Величков и Диян Евтимов раздели участниците в три възрастови групи. Голяма награда получи Илиян Илиев, ученик от 10 клас в СУ “Сава Доброплодни“  Шумен. Неговата рисунка ще бъде отпечатана на календара за 2018 година на ШОС.
 

ШОС
dariknews.bg


Първа награда в категорията от 1 до 4 клас бе присъдена на Симона Александрова, ученичка от втори клас и представител на Арт школата към ОДК. Мартин Цолов, ученик в СУ“ Сава Доброплодни“ бе отличен в категорията на участниците от 5 до 7 клас. При най-големите бе отличена рисунката на Александър Димитров,  ученик в 11 клас и възпитаник на Арт школата към ОДК.
 

ШОС
dariknews.bg


Изложбата от детски рисунки ще остане до края на годината в ОС- Шумен. Всички творби са снимани и ще бъдат поместени на интернет сайта на ШОС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.