Община Шумен
Община Шумен / netinfo

Определиха победителите в обявения от община Шумен конкурс „Коледа и Нова година“, съобщиха от пресцентъра на администрацията.

В конкурса се включиха 666 деца и ученици. 317 рисунки бяха получени във втора възрастова група, 227 са рисунките на деца от детските градини, а ученици от пети до осми клас са участвали в конкурса със 122 рисунки.

Комисия от шуменски художници – Ростислава Тодорова, Красимир Арсов, Бранимира Тодорова, Валерий Желязков, Благомир Папазов, Деян Ефтимов, Александър Величков, Свилен Земеделски, Бехчет Данаджъ и Румен Богданов излъчи най-добрите творби.

Победител в първата възрастова група е Мариана Борисова Бянкова. Тя е на шест години и се обучава в Арт-школа “Чифлигарови”. С първа награда във втората възрастова група е отличена рисунката на Николия Петрова Петрова от III а клас на Трето ОУ „Димитър Благоев“. Най-добрата творба в третата възрастова група е на Камелия Руменова Рачева от VI б клас на СУ „Сава Доброплодни“.

Отличените с първа награда произведения в трите групи ще бъдат отпечатани като поздравителни коледно-новогодишни картички от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип.

Община Шумен
netinfo


Рисунката на шестгодишната Габриела Ивелинова Косева от Арт-школа “Чифлигарови” ще бъде отпечатана на рекламните материали за коледно-новогодишните празници в Шумен.

Рисунките на победителите в конкурса и подбрани от журито творби ще бъдат подредени в изложба във фоайето на Регионалната библиотека “Стилиян Чилингиров”.Авторите на отличените творби ще бъдат наградени на специална церемония на 4 декември от 11.00 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.