Симфониета - Шумен
Симфониета - Шумен / netinfo

Две талантливи дами - италианската пианистка Фиамета Тарли и пианистката Зорница Иларионова, гостуват на сцената на концертна зала „Проф. Венета Вичева“, съобщиха от Симфониета-Шумен.

Фиамета Тарли е блестящ пианист, който се изявява както солово, така и с различни камерни формации. Зорница Иларионова пък е изключително успешна цигуларка, която е завоювала безброй награди от престижни конкурси, а вече е водила и свои майсторски класове във Виена, Сингапур и България. 

Под диригентската палка на маестро Станислав Ушев те ще представят виртуозните шедьоври в жанра на инструменталния концерт. Фиамета Тарли ще изпълни последния Концерт за пиано и оркестър № 27 от В. А. Моцарт, който той написва в годината на смъртта си. Цигулковият концерт на финландския композитор Ян Сибелиус е сред петте най-велики произведения в жанра. Той е част от репертоара на всеки цигулар и точно него ще чуем в изпълнение на Зорница Иларионова. В програмата са включени още „Румънски танци“ от Бела Барток и „Адажио“ от балета „Кармен-сюита“, който Родион Шчедрин създава за съпругата си – ненадминатата балерина Мая Плисецкая.

Концертът ще се състои на 7 юни от 19:05 чака в зала „Проф. Венета Вичева“.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари