И разградският представител на Доган не ходил на работа редовно
И разградският представител на Доган не ходил на работа редовно / Радка Минчева,
И разградският представител на Доган не ходил на работа редовно
22978
И разградският представител на Доган не ходил на работа редовно
  • И разградският представител на Доган не ходил на работа редовно

Двама от тримата заместник-областни управители на Разград от предишния мандат са ходили на работа през малка част от нормираното работно време. Това съобщи настоящият областен управител д-р Валентин Василев. Той разпоредил проверка след декларацията на Народното събрание относно отсъствията от парламентарна зала на лидерите на ДПС и БСП.

Проверката в Разград е извършена чрез магнитните карти, с които се влиза в сградата на общината, където се помещават и кабинетите на чиновниците от Областна администрация. Справката показала, че през януари 2009 г. заместник-областният управител Бехчет Сюлейман от ДПС е бил на работа 67 вместо регламентираните 170 часа, колежката му Евгения Кочанова от НДСВ е била в кабинета си 62 часа през този месец. Подобни са цифрите и за следващите месеци, като антирекордът е на Кочанова през юни - 12 часа. През останалото време двамата заместник-губернатори са били в отпуск, болнични или в командировка. На няколко дати обаче са получили средства за бензин на служебните коли и докато са си били в кабинетите си. За тези факти предстои допълнителна проверка - каза Василев.

Той съобщи още, че за служебния автомобил на Бехчет Сюлейман месечно са отпускани от бюджета на Областна администрация по 3000 лв. за бензин, а за месец септември, когато вече управляваше Василев, всички служебни автомобили са изхарчили гориво за 530 лв.