Хванаха трима, опитали да извършат кражба от трафопост
Хванаха трима, опитали да извършат кражба от трафопост / netinfo

Полицаи са задържали трима мъже, опитали да извършат кражба от трафопост на ул. “Ген. Радецки” в Шумен. Мъжете са хванати след получен сигнал, че край трафопоста са забелязани лица със съмнително поведение.  При блокирането на района  служителите на полицията не са забелязали да има интервенция по вратата на трафоноста, но са чули, че разговарят хора. На място били извикани дежурни служители на фирма “Е ОН”, клон Шумен.

Хванаха трима, опитали да извършат кражба от трафопост
netinfo
При огледа на помощението е установено, че една от секциите в трафопоста е отворена, а на пода лежи мъж, който се укрива. След проверка се оказало, че това е 23-годишен мъж от Шумен, криминално проявен. Огледът продължил и в подземен канал, чийто капак се затваря с арматурна тел, са били открити младежи на 16 и 19 години, познати на полицията. Тримата мъже са отведени в РУ на МВР Шумен и са задържани за 24 часа.

В помещението са открити инструменти, като най-вероятно целта на тримата мъже е била да откраднат маломаслени прекъсвачи, уточняват от полицията. По случая е образувано досъдебно производство.