Художникът Диян Димов откри своя изложба в общината
Художникът Диян Димов откри своя изложба в общината / netinfo

Художникът Диян Димов откри днес своя изложба в арт пространството на сградата на община Шумен. Тя е под наслов Културни дестинации - "Изкуството е глобално, а не локално". В нея авторът представя графични рисунки, акварели и масло, създадени през последните три години. Изложбата е част от програмата на общината в подкрепа на кандидатурата на Шумен за европейска столица на културата през 2019 г.

Художникът Диян Димов откри своя изложба в общината
netinfo

Експозицията бе открита от Здравка Стоянова, началник отдел „Култура" в общината. Тя приветства автора и определи изложбата като една проекция на неговото „Аз".
„Повечето от картините са от Шумен, пейзажите, които съм представил, са едни жалони от Шумен. Според мен е много важно, когато хората посещават нашия град да знаят кои са забележителностите. Ние сме родени в този град и трябва да уважаваме тези ценности и да ги показваме на гостите", каза Димов. Той благодари на своите учители доц. Валентин Кулев и Деян Евтимов за подкрепата, която му оказват.

„Диян е запечатал Шумен в своите творби. Времето минава, но Шумен остава, остават любителите на шуменското изкуство, ние винаги сме се радвали на чудесна публика", каза доц. Кулев и пожела на автора успех и нови творчески изяви.