Хора с увреждания от Търговище и Шумен ще се включат в протестен митинг в София
Хора с увреждания от Търговище и Шумен ще се включат в протестен митинг в София / netinfo

“Да бъде подписан Протоколът на Конвенцията на ООН, да се разработи механизъм за ежегодно актуализиране на гарантирания минимален доход на хората с увреждания, да се усъвършенстват стандартите за социални услуги и да се актуализират инвалидните пенсии”. Това са само част от исканията, които ще бъдат предявени на протестния митинг на хората с увреждания днес от 11.00 часа пред Министерския съвет, информираха  от Център за Психологически изследвания – клон Търговище.

В него ще се включат хора с физически, ментални и сензорни увреждания от цялата страна. Участниците от Търговище и Шумен ще бъдат 12 души. Ще присъстват официални представители на всички национално представени организации на и за хора с увреждания и лидери на Движението на хората с увреждания в България /общо 15/. Те ще отправят протест срещу правителството за незачитането на правата и засилващото се ограничаване на възможностите за интеграция и нормален живот на хората с увреждания.

Официални представители ще връчат протестна нота до правителстовото и ако не бъде приета тя ще бъде символично изгорена на клада пред Министерския съвет.