Хванаха пиян мъж, шофирал опасно и рисково в Шумен, съобщиха от полицията.

На 15 февруари екип униформени е извършвал проверка на водач на ул. “Университетска“. До органите на реда е спрял мъж и им подал сигнал, че забелязал мъж, който шофира в района на общежитията на университета, криволичи и по всяка вероятност е пиян. Те се насочили към ул. “А.С. Пушкин“ мястото, направили обход в района и забелязали водач, който отговарял на описанието.

Задържаха дрогиран шофьор в Разград

Водачът ги е подминал. Последвали го, подали звукова и светлинна сигнализация, но не е спрял, а продължил да се движи. Навлязъл е в черен път покрай автошколата, оттам направил няколко обиколки в района, излязъл на ул. “Университетска“, продължил по ул. “Цвята Кънчева“.

Отново навлязъл в черен път покрай общежитията, в района на школата униформените са успели да го спрат. Водачът на автомобила е бил във видимо нетрезво състояние.

Установена била самоличността му - 47 годишен мъж. Тестван е бил с дрегер, като са отчетени са 2,59 промила алкохол в издишания въздух. Правоспособен водач е. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества, пробата му е отрицателна.

Той е създал няколко опасни и рискови ситуации с преминаващи водачи на автомобили. „Още в началото когато не спря и го последвахме и бяхме изключително предпазливи, тъй като минаваше покрай паркирани автомобили и се размина с няколко водачи. 

Трябваше да действаме хем бързо да го спрем, хем по начин, по който да не създаде опасна и конфликтна ситуация с останалите участници в движението. С помощта на колегите Пламен Борисов и Мирослав Дурлев успяхме да го спрем навреме и да предотвратим евентуален инцидент. Благодарим  на мъжа, който ни подаде сигнал, допълни инсп. Димитров.

47-годишният шуменец е задържан.