Катастрофа в Пловдив по чудо се размина без сериозно пострадали. Шофьор, който по думите на очевидци, не е бил адекватен и във видимо нетрезво състояние, отнася серия от колчета и за малко не се забива в хранителен магазин. В това време на тротоара има и деца от близкото училище, които за секунди не стават жертва на инцидента. Очевидци правят и опит да свалят водача от автомобила, но без успех, съобщи NOVA. По-късно мъжът е задържан след кратко преследване от служители на служители на две районни полицейски управления. Дрегерът е отчел 1,9 промила алкохол. Шофьорът е задържан за 24 часа. 

Инцидентът се случва на улица „Братя Миладинови” в града под тепетата. Шофьорът се е ударил в едно от обезопасителните колчета и това го спира да не се удари в близката витрина на магазин, в който е имало клиенти.

„Идвайки към магазина чух звука от удара, Първоначално си помислих, че нещо е паднало от някой покрив, защото от близко дърво нямах видимост. Но наближавайки видях ударилия се автомобил”, разказа Кристина, която е очевидец на инцидента.

По думите ѝ първоначално водачът, който бил в нетрезво състояние, бил сам. По-късно на пасажерската седалка до него се качи дете. „Това за мен е недопустимо. Шофьорът беше видимо пиян. Неадекватен”, заяви тя. И допълни: „Наоколо имаше хора, които се опитаха да спрат шофьора. Един мъж му предложи да му паркира той колата и да се извика такси, за да се прибере вкъщи. Но опитите водачът да бъде спрян бяха неуспешни”.