/ DarikNews.bg, архив
Задържаха 39-годишен мъж след полицейска гонка в района на Тутракан. При претърсване в колата му били открити боен пистолет, патрони и хладно оръжие. По случая се води разследване, което се ръководи от Районна прокуратура – Силистра.

Предстои привличане към отговорност. Предвиждат се от 2 до 8 години затвор.

Мъжът е бил спрян за проверка по линия на КАТ – Пътна безопасност в Тутракан. При поискване на документите е потеглил рязко. След преследване е напуснал очертанията на града.

Гонка между полицаи и чужденец завърши с произшествие край Русе

Установен е бил в селска нива, в посока село Шуменци, предаде БНР. При задържането е оказал съпротива, съобщи административния ръководител на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов: "При претърсване на колата са били установени боеприпаси и автоматично оръжие, което е малко по-специфично. То се води бойно оръжие и по закон физическо лице не може да го придобие".

Пистолетът е "Скорпион", чешки.

Екшън в Пловдив: Шофьор се заключи в кола заради полицаи, последва гонка

Експертизи ще установят използван ли е бил за престъпления. Оръжието е било с 6 патрона в пълнителя. Открити в тайник под седалката били още 12 патрона. Намерени са и 2 саби, 2 ножа, бокс и метална полицейска палка.

Мъжът е от Тервел и е с чисто съдебно минало. Ще бъде задържан за 72 часа, като прокуратурата ще настоява пред съда за постоянен арест.