Големият Зевс отново с присъда
Големият Зевс отново с присъда / netinfo

Присъда от 1 година и 6 месеца затвор, при първоначален строг режим, наложи Шуменския окръжен съд на Христо Илиев, известен като Големия Зевс. Той бе признат за виновен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа. Илиев бе лишен от право да управлява МПС за срок от 3 години. Той трябва да плати и обезщетение на съпругата и дъщерята на загиналия в размер от по 15 000 лв.

По-рано днес Илиев призна вината си и делото протече по съкратеното съдебно следствие. 

Катастрофата е станала през месец май 2006 година на разклона от главен път Шумен – Велики Преслав за кв.”Дивдядово”. При завой на ляво Илиев, който шофирал “Опел Аскона”, отнел предимство на бус “Рено” и се блъснал в него. В следствие на удара загива водачът на “Рено”-то 58-годишния Марин Радев. Неговата съпруга и дъщеря му са конституирани като граждански ищци по делото. Техният иск е за 70 000 лв.

Не за първи път Големият Зевс влиза в съдебната зала. Преди 15 години съдът в Сливен го осъди на 12 години затвор за кражба. През 2003 г. той получи присъда от 10 години, отново за кражба. Това дело се прочу, след като Христо Илиев превърна процеса в истински цирк. Той лежа на носилка в съдебната зала, твърдейки, че е болен от множествена склероза, опита се дори да се самоубие пред съда.