Гл. ас. Бисерка Йовчева  - най-добър учител по информатика за 2008 година
Гл. ас. Бисерка Йовчева - най-добър учител по информатика за 2008 година / netinfo
Престижната награда “Учител на годината” в областта на точните и природните науки на международната фондация “Свети свети Кирил и Методий” беше връчена на Бисерка Йовчева - гл. ас. в катедра “Компютърни технологии” на Шуменския университет и ръководител на Школата по математика и информатика "А & Б" – на тържествена церемоня по време на 37-мата Национална конференция на Съюза на математиците в България.

Наградата се дава на изявени педагози за постижения в обучението и за откриването и развитието на млади таланти математици, химици, физици и биолози. Бисерка Йовчева е номинирана за престижното отличие от проф. дмн Стоян Капралов, председател на Националната комисия по информатика към МОН.

Тя е член на Националната комисия по информатика и на Комисията за извънкласна работа по информатика към СМБ. По нейна инициатива от 2001 г. насам Шуменският университет е домакин на едно от най-големите и значими национални състезания по информатика и информационни технологии - ежегодния Есенен турнир „Джон Атанасов". Школата си сътрудничи с университета още от началото на създаването си – текат съвместни инициативи, студенти помагат при подготовката на учениците за състезанията.

Предстои възпитаниците на Бисерка Йовчева да участват в националната олимпиадата по информатика за ученици в Бургас на 18 – 20 април. За финалния кръг са класирани 11 шуменци и това е най-голямата група в страната след софийската.