Гергьовден бе тържествено отбелязан в Шумен
Гергьовден бе тържествено отбелязан в Шумен / Дарик-Шумен

Гергьовден - Ден на Храбростта и Празник на Българската армия бе тържествено отбелязан в Шумен. Военните формирования от Шуменския гарнизон поднесоха венци и цветя на паметната плоча „Спасители на Шуменските бойни знамена" пред Военния клуб.

Гергьовден бе тържествено отбелязан в Шумен
netinfo

Началникът на гарнизона полк. Емил Симеонов поздрави военнослужещите и гражданите за днешния празник.

„На този ден българския народ засвидетелства признателност и уважение към паметта на хилядите знайни и незнайни войни, извоювали с цената на живота си Свободата и Независимостта на България. Армията е една от най-важните държавни институции, чието развитие се обуславя пряко от значимите събития на новата исория. Преминала през мирните години на упорити усилия и през огъня на бойните полета тя е олицетворение на нашата независимост и сигурност", заяви в словото си полк. Симеонов.

Гергьовден бе тържествено отбелязан в Шумен
netinfo

Сред официалните гости на церемонията бяха ветерани от войните, кметът на Шумен Любомир Христов, областният управител Донка Иванова, проф. Борислав Беджев - председател на местния парламент, депутатът Иван Иванов, деканът на военния факултет полк. Сашо Евлогиев и проф. Георги Колев - ректор на ШУ „Епископ Константин Преславски".

Гергьовден бе тържествено отбелязан в Шумен
netinfo

Отбелязването на празника завърши с марш на представителните блокове на Шуменския гарнизон.